Een zeldzame ontmoeting

Vandaag was ik aan het werk op kantoor. En mijn werk is toch vaak wel met personen, die een loopje hebben genomen met de wet. Personen die de rand opzoeken, het niet schuwen om te kijken waar de grens is. Mensen ook vaak die een zekere zondigheid wel prettig vinden.

Hoe anders het bezoek, dat ik vandaag ontving. Een vriendin kwam langs met een hoge geestelijke uit de Bulgaars Orthodoxe Kerk. In het verleden heb ik een keer de kerk geholpen en heb daar heel prettige contacten aan over gehouden. Maar om op je kantoor bezocht te worden door een geestelijke, die langskomt om je een hand te geven om je te bedanken, is toch echt bijzonder.

In een tijd waarin alles lijkt te draaien om het individuele recht, waar alles vervlakt en verruwt is het heel prettig om even stil te staan bij andere waarden. Ik ben niet gelovig, ik vrees echt iedere keer dat ik een kerk in loop, dat er een bliksemschicht volgt en dat dat het is.

En toch vond ik het mooi om even stil te staan bij wat je voor een ander kunt doen, niet om wat het je oplevert, maar om wat het je brengt, simpelweg een goed gevoel omdat je iets voor een ander hebt gedaan. Je wordt er misschien niet rijker van, maar wel beter.

Leave a Reply

Meest recente berichten

Recente reacties

    Categorie├źn